onsdag 29. juni 2016

Papirmaler til håndsøm.

Sommeren er perfekt for håndsøm. Forslag er stichery eller paperpicing. 
Paperpicing eller papirsøm som vi gjerne sier, er enkelt å ta med hvor du en drar.
Det er et stort utvalg i ferdig stansede papirmaler du kan kjøpe, slik at du slipper å tegne og klippe ut selv. Vi har et lite utvalg i disse. 

Det er fint å kombinere de forskjellige formene. Her er noen eksempel med noen av malene jeg har inne. Du finner kanskje din variant. Det viktige er å velge maler med samme mål, eller som går opp i hverandre.Velg dine stoffer og farger for å få frem mønstrene.

Kom innom og få med deg en pakke med stoff, tråd, nåler og maler. Jeg har noen ferdigspolte spoler som ikke passer i en vanlig symaskin (beregnet på long arm maskin). Dette er Superiors Buttom Line og den er helt super å sy håndsøm med. Tynn og glir lett igjennom stoffet. Det er mange farger å velge mellom.  Jeg har også et bra utvalg i nåler, så du finner sikkert noen du trives med.

Bare sekskanter i tradisjonelt bestemorsblomster er morsomt å holde på med, her kan du bygge på etterhvert. Dette er sommerprosjektet mitt, det har gått over flere år. Og jeg vet ikke når det blir ferdig. Men det dette er et WIP prosjekt. 

Er du ikke glad i å tråkle disse papirmalene har vi disse lim pennene som er et godt alternativ til tråkling. Når du er ferdig å sy er det lett å løsne stoff fra papirmalen og de kan brukes om igjen. Det finnes refil til disse.

Har du lyst på noe helt spesielt. Da anbefaler jeg deg disse bøkene.  Her har du flere flotte mønster og du får utfordring med mange farger og mange mønster i mønsteret. Det er tegnet opp maler i boka som du får kopiere til litt tykt papir. Så er det bare å starte.


Da ønsker jeg bare en god Sømmelig Sommer.


Lise


0 kommentarer: