torsdag 23. juli 2009

Sommerjobb

Jeg har fått sommer jobb som seilmaker. Vi er på besøk hos mine foreldre her i Bø i Vesterålen. Det vil si, nå er mann og sønn reist sørover igjen, de skal på jobb til mandag. Datteren er på speiderleir ved Finsnes. Så i dag er jeg alene her og skal kose meg noen dager til, men som jeg skrev har jeg fått sommerjobb. Mine foreldre skaffet seg for noen år siden en seilbåt, en Vega og den har blitt mye brukt den uken vi har vært her oppe så lagt. Siden jeg er her hjelper jeg til å fikse på seil og noe nytt som skal sys, som spinnaker strømpe.
Å sy spinnaker strømpe tar lengre tid enn man regner med. 9 m lange sømmer er langt, når dette skal gjentas 5 ganger blir det ganske mange meter til slutt. Jeg har sydd en lang pølse med en løpegang i, dette ble montert på noen "dingser" og tau slik at spinnakeren kan gli ut og inn av strømpen på en enkel måte når den skal brukes. Så slipper man at vinden leker med spinnakeren og gjør det vanskelig å få den opp og ned. Her er et bilde av det første forsøket med strømpen montert. Det må noen få forandringer til for at den skal virke optimalt.
Siden min symaskin er reist med de som kjører sydover, (vil ikke ta den med på flyet) har jeg tatt service på min mors gamle singer fra 1965. Den har bare rettsøm og zig-zag. Det gikk greit å reparere seil med denne masinen, skulle bare hatt en tykkere nål så ville det gått bedre. Den går jo som en klokke, det eneste den mangler er andre sømmer, bortsjemt som jeg er med mine Janome maskiner.
Til slutt et bilde guttene mine tok da de var på overnattingstur med båten i Trollfjorden. Det er vakkert her nord.

0 kommentarer: