lørdag 4. juli 2009

Sommer gleder

De sier at varmen slik vi har hatt den den siste uka er på hell. Selv om det til tider er trykkende varmt vil jeg gjerne hatt varmen en stund til. Jeg har jo mulighet til å trekke ned i quiltestua som er ganske behagelig i varmen. Den ligger jo i kjelleren så det tar litt tid før den blir varm, i tillegg har jeg kjøling der.

I dag var vi på stranda, jeg er ikke noe strandmenneske, men jeg har en mann som må ha seg et bad eller to (helst mange) i løpet av sommeren. Så vi tok en tur på stranda, det tror jeg er første gang uten barn på mange år. Her i Porsgrunn er det flere badeplasser å velge mellom, vi valgte Brønnstadbukta, en smal sandstipe, med stor plen på oversiden med mange trær som kan skape deilig skygge. Vi var heldigvis tidlig ute (kl 11) så det var lett å få parkert, fire timer etter da vi skulle dra, var det utrolig mange biler, det var parkert langs med veien et langt stykke i begge retninger. Helt utrolig, alikevel var ikke plassen ved stranda overfylt.

Da vi kom hjem var det begynt å skye litt over og vi hørte torden i det fjerne. Men det kom heldigvis ikke vår vei. Det dryppet noen få dråper rundt sekstiden, og temperaturen fallt et øyeblikk. Mens jeg ventet at uværet skulle nå oss var jeg ute og plukket markjordbær.

Vi har en uskjenert plett nesten mitt i porsgrunn sentrum, en naturtomt som grenser til et friområde. Det blir nok ikke gjort noen drastiske forandringer på tomten enda. Om våren står hele tomten full av hvitveis, nå var det fullt av markjordbær. Tok med meg ut en liten skål, tenkte det ville holde, før jeg var ferdig hadde jeg fylt nesten tre slike. Søte deilige bær, i år syns jeg det var mange store bær også. De ble fortært sammens med sukker og fløte.

Vi har en gammel jasminbusk nær inngangen på huset. Den har lange greiner og nesten ingen blader, men i år står den full av blomster. Store hvite dusker på lange tynne greiner. Den trenger nok noe pleie for å bli tettere og fin, men akkurat nå nyter jeg de flotte blomstene. Om noen dager når regnet har vært her er nok blomstene borte.

Nå nyter jeg sommeren i fulle drag. Håper du og gjør det.

0 kommentarer: