tirsdag 23. april 2013

Dagens dings 3.

Spør du en håndverker om utstyr får du vite at utstyret er halve jobben. Det har jeg erfart den siste tiden da vi har holdt på å male vegg og tak i stua. Jeg begynte ut med en billig malerkost. Det å male langs med kantene ble en tung jobb, for jeg måtte tørke maling vekk fra listen der den ikke skulle være støtt og stadig. Røyte gjorde den også. Til slutt fikk jeg endelig en skikkelig kvalitets kost og jobben ble en helt annen. Det ble rett og slett gøy.
Det samme gjelder hobbyen vår. Ta for eksempel symaskinen. Skal du ha glede av å sy må du ha en symaskin som er tenkt til det formålet du skal bruke den til.

Her om dagen fikk jeg inn Janome 4120 QDC. En herlig maskin som er lett å betjene. Den har 92 sømmer pluss et europeisk alfabet med tall og tegn. Den har saks, du trykker bare på en knapp når sømmen er ferdig så kutter den tråden for deg. Nåleitrederen gjør at du slipper å sikte med sammenknepne øyne for å treffe hullet i nålen. Den kommer med et lite sybord slik at du får en større syflate i høyde med transportøren, noe som er deilig. Det er mye mer å fortelle om denne maskinen, men kom innom å prøv, det kan være den maskinen du skal ha.

Den ser enkel og uskyldig ut men du verden for en maskin. Og du får mye for penga her. 
Den koster kr 6.295,- Syr du klær, lappeteknikk eller annet vil du få stor glede av denne.


0 kommentarer: