fredag 6. februar 2009

LappeLiseS Quiltestue – en historie

LappeLiseS Quiltestue ble til etter mange års fundering og drømmer. Etter et halvt års planlegging ble LappeLiseS Quiltestue registrert 14. februar 2006. Så ble Quiltemaskinen bestilt. Den ankom endelig 30.5.2006, etter mye ringing med transportfirmaet. Den lange kassen med stengerene var transportfirmaenes problem. Jeg hadde ingen truck til å løfte den ned fra bilen…. Men tilslutt kom det en modig ung mann og leverte den.

IMG_5306

Ved hjelp av min sønn og en god nabo klarte vi å få den ned på fortauet.

IMG_5312 Kassen med selve maskinen var lett.

IMG_5311

Kassen med side endene til maskinen var heller ikke så vanskelig å håntere. Så kom det spennende med å åpne kassene.

IMG_5324

Jeg hadde ikke fått noe eget lokale enda, da vi hadde planlagt at LappeLiseS skulle drives hjemmefra. Og drømmehuset lot vente på seg. Tanken var at siden vi skulle ha oss et større hus kunne vi like godt kjøpe oss et så stort hus at jeg kunne drive hjemmefra. Så første stopp var loftet på Sybutikken i Porsgrunn. Det var litt av en bragd å få disse lange stengene opp på loftet som er 3. etasje, ingen heis… vel det ville ikke hjulpet da stengene er 4 m lang.

IMG_6329

Loftet var greit nok når jeg var i prosessen å lære meg quiltemskinen. Men ikke et værende sted når jeg begynte å få kunder. Derfor hastet det med å finne “drømmehuset”. På loftet i sybutikken var jeg fra juni til slutten av september. Da fant jeg et lite lokale rett over veien fra sybutikkken som jeg fikk leie for et halvt år av gangen.

IMG_8327

Her ble det nokså koselig, men kaldt vinterstid, det var dårlig isolert.

IMG_8324

IMG_8323“Drømmehuset” fant vi i oktober men kunne ikke flytte inn før i januar 2007. Da var det enda noen måneder med oppussing før LappeLiseS endelig kunne flytte inn i hybelleiligheten.

IMG_8570 IMG_8574

Det måtte bare rives en vegg for at maskinen skulle få plass. Det støvet endel…. Men tilslutt vant vi den kampen også. Litt tapetsering og maling og det hele var klart.

IMG_8997Så i slutten av april 2007 var alt klart og LappeLiseS flyttet en siste gang.

IMG_7318

Flere bilder fra hvordan det ser ut i dag finner du i mitt 2. blogg innlegg. Da fra “butikk siden”. Etterhvert har jo LappeLiseS fått endel stoffer og tråd som jeg også selger. Mer finner du på www.lappelises.no0 kommentarer: