tirsdag 12. november 2013

Snart Jul!


Det nærmer seg jul med stormskritt.
Og spørmålet "Hva ønsker du deg til Jul?"  blir stilt deg, og du stiller det til andre.


Hva med å ønske seg, eller gi bort en symaskin?
Det er noe alle burde ha i huset.

"Jeg har en jeg arvet etter bestemor" sier noen, "så jeg trenger ikke ny." Men er det en brukbar maskinen?
Vi damer (og noen herrer) sier oss ofte fornøyd med å arve en gammel symaskin, den syr jo selv om den er fra midten av 60 tallet. Men har du sett en mann arve elektrisk verktøy fra 60 tallet og bruke det? Det har ikke jeg, de er jo ut datert for mange tiår siden.
Hvorfor er det ikke på samme måte med symaskinen? Det er jo også et verktøy. Hva med de som skifter ut pc, tv, bil mm annet hvert år..... Jeg syns vi med god samvittighet kan ønske oss en ny maskin, ihvertfall om den overstiger 10 år. Mye har skjedd på symaskin fronten også. Symaskinene slites også og trenger å skiftes ut. Nye symaskiner fører stoffet stødigere, har flere muligheter, er lettere, enklere å betjene mm. Ikke ha dårlig samvittighet for å bytte ut den gamle.
Utstyret er halve jobben sier håndverkerne og sannelig gjelder det også når man syr. En god saks gjør klipping mye enklere enn en halvsløv saks. Knappenåler som er tynne og skarpe glir lettere inn i stoffet enn de tykke som man fant i oldemors syskrin. En ny sprettekniv er skarp og spiss og gjør at reversyingen går raskere. Ta skrittet ønsk dere eller gi bort nye symaskiner og utstyr til Jul.

Ha en flott førjulstid!

1 kommentarer:

Randi Tangen sa...

Hehe du har jo helt rett i at det er ingen av mannfolka som arver gammelt elektrisk verktøy ... Så skulle de brukt det, ville lite bli gjort tror jeg. "Nye koster , soper best" - heter det og jammen er det sant..:)