mandag 29. april 2013

Det er kommet inn nye mønster fra Bente Malm. En herlig veske og en tøff duk/løper eller oppheng.




Kom innom og få dem med deg, de foregående mønstrene fra Bente Malm finner du også her.

torsdag 25. april 2013

Dagens dings 5.

Når man skal sy trenger man inspirasjon for å komme igang. Noen liker å lage mønster selv og andre trenger et mønster å følge, mens andre igjen tar et mønster og forandrer litt på det for å få sin vri.
Hos LappeLiseS finner du et lite utvalg i mønster og bøker slik at du kommer igang. Blant annet de siste mønstrene til Bente Malm, AnnaKa og MyQuilt. I tillegg endel andre mønster bla fra Atkinsons Designs, Fig Tree. Her skal det være noe for et hvert nivå .




Et lite utvalg av mønster. Kom innom og bli inspirert. Her skal det være noe for et hvert nivå .


onsdag 24. april 2013

Dagens dings 4.

Symaskin nåler er en viktig del på symaskinen. Da er det viktig å til en hver tid ha en riktig nål til riktig arbeide. Pass også på at nålen er uskadd. Dette letter syingen betraktelig. Nålen blir også slitt, så selv om den ser ok ut er den kanskje blitt litt butt, da sliter maskinen litt, siden den ikke glir like lett ned igjennom stoffene. Så skift nålen med jevne mellomrom Det er mange nåler å velge mellom og de har forskjellige funksjoner. Kom innom for å få råd om hvilken nål du skal bruke til hvilket arbeide. Jeg har at bra utvalg av forskjellige maskin nåler. Få også med deg SYmagasinet (gratis) som har en nåleguide. Den vil hjelpe deg til å huske hvilke nåler som skal brukes når. Husk også å få med deg maskin nåler så er du klar neste gang du skal sy.



tirsdag 23. april 2013

Dagens dings 3.

Spør du en håndverker om utstyr får du vite at utstyret er halve jobben. Det har jeg erfart den siste tiden da vi har holdt på å male vegg og tak i stua. Jeg begynte ut med en billig malerkost. Det å male langs med kantene ble en tung jobb, for jeg måtte tørke maling vekk fra listen der den ikke skulle være støtt og stadig. Røyte gjorde den også. Til slutt fikk jeg endelig en skikkelig kvalitets kost og jobben ble en helt annen. Det ble rett og slett gøy.
Det samme gjelder hobbyen vår. Ta for eksempel symaskinen. Skal du ha glede av å sy må du ha en symaskin som er tenkt til det formålet du skal bruke den til.

Her om dagen fikk jeg inn Janome 4120 QDC. En herlig maskin som er lett å betjene. Den har 92 sømmer pluss et europeisk alfabet med tall og tegn. Den har saks, du trykker bare på en knapp når sømmen er ferdig så kutter den tråden for deg. Nåleitrederen gjør at du slipper å sikte med sammenknepne øyne for å treffe hullet i nålen. Den kommer med et lite sybord slik at du får en større syflate i høyde med transportøren, noe som er deilig. Det er mye mer å fortelle om denne maskinen, men kom innom å prøv, det kan være den maskinen du skal ha.

Den ser enkel og uskyldig ut men du verden for en maskin. Og du får mye for penga her. 
Den koster kr 6.295,- Syr du klær, lappeteknikk eller annet vil du få stor glede av denne.


lørdag 20. april 2013

Dagens dings 2.

Etter å ha fått sydd sammen lukkekanten med hjelp av "CutRite BindUp", og den er sydd på fra en siden, skal den sys pent på plass fra baksiden (eller motsatt om det er den veien du pleier å gjøre det) Da er Wonder Clips noe du ikke kan være for uten.

De holder lukkekanten pent på plass til du får sydd den ned enten for hånd eller med maskin. Du slipper å stikke deg på nåler mens du syr. De er så sterk i klypen at du trenger ikke være redd for at de skal ramle av.

De finnes i pakke på 10 stk til kr 79,- eller en økonomipakke på 50 stk til kr 349,- De er et must når lukke kanten skal på. For tips om bruk av disse kan du se disse clipsene se på disse YouTube videoene:
http://www.youtube.com/watch?v=0zqtj6xG4Sg
http://www.youtube.com/watch?v=CK51T8B79DA
http://www.youtube.com/watch?v=XFxsxY3eSRQ

Stikk innom og kjøp med deg en pakke.

fredag 19. april 2013

Dagens dings 1.

Hos LappeLiseS Quiltestue finner du mye rart. Jeg har tenkt å presentere noen av "dingsene" her. Så kan dere planlegge hva dere trenger når dere kommer innom. 

I dag vil jeg snakke varmt om "CutRite Bind Up" linjalen. Den hjelper til slik at du får en perfekt lengde på lukkekanten. Lukkekanten er jo avsluttningen på quilten og vi vil jo ha den perfekt. Denne smarte dingsen hjelper til med det. En fin beskrivelse på bruk finner du på linken  CutRite.
Linjalen koster kr 109,- og du kommer til å elske den.



Ha en god helg. Så sees vi på tirsdag når du kommer innom. ;-)



tirsdag 16. april 2013

Nytt kommet inn.

Det er kommet endel nye stoffer og ting og tang. 
Jeg legger fortløpende ut bilder på FB siden. Men noen har ikke FB, derfor legger jeg ut noen bilder her også. Siden det tar for mye tid å holde oppdatert en nettside/butikk for meg blir dette en mulighet for å se hva som er kommet inn.
De nyeste stoffene :















Disse to over er brede stoffer.


Diverse ting og tang:




Tynn veskeplast, fin til lommer i diverse punger og mapper.

Dørmatte.




Lag flyvende gjess på en enkel og rask måte to str pr linjal. Totalt fire størrelser.

Linjal som gjør det enkelt å få den perfekte lengden på enden av lukkekanten.





Alle trenger vi maskinnåler til forskjellig bruk, har du de du trenger hjemme?

Jeg hadde opptelling av vatt-typer og jeg har minst 14 forskjellige sorter. 
Bomull, ull, silke, polyester og bambus er hovedtypene. 
De fleste finner du på nettsidene www.lappelises.no
Vattsidene er under oppdatering, håper å få alle typene inn der snart.

Det er mye mer varer i butikken så kom innom å se om jeg ikke har det du leter etter. 
Åpningstidene er Tirsdag, Onsdag og Torsdag kl 10.00 - 17.00
Vi sees.