fredag 25. mars 2011

NQF årsmøte i Tromsø

I år skulle jeg på årsmøtet. Fjorårets årsmøte forsvant i to lungebetennelser. Så i år var jeg veldig klar. Kom opp litt sent på fredag. Var først fremme i femtiden. Men det hindrer en ikke å ha det bra. Fant min rom venninne og kom meg inn på rommet. Etter å ha registrert meg og gjort budtjenesten til Quiltefryd hadde jeg litt tid til å gjøre meg klar til fiskesuppe. Men hvor det skulle være var ikke lett å finne ut av i papirene vi hadde fått utdelt. Men det gikk rykter om at vi måtte ta på ytterklær å gå de fem minuttene bort til Polaria. Der fikk vi en nydelig fiskesuppe og fikk sett en flott film fra svalbard på en panorama sjerm. Og ikke minst de flotte akvariene med mange flotte farger og skapninger.


Etter en flott kveld på Polaria måtte jeg et lite ærend eller to forbi noen geocacher. Det er min andre hobby og den går utmerket å kombinere med årsmøte. Når årsmøte arrangerer rundt omkring i Norges land kommer man forbi nye Geocacher. Hva er Geocaching? Det er en slags orientering med Gps. Du kan lese mer her www.gcinfo.no   I løpet av de dagene jeg var i Tromsø rakk jeg å lete opp 12 stk. Det er greit avbrekk for å komme seg ut for å få litt frisk luft etter all inneluften det blir på et årsmøte. Anbefales.

Marny med en geocache.

Show'n tell med litt attåt.
Vi var ca 14 stk fra Grenlandsområdet tilstede på årsmøtet i år. Tradisjonen tro ble det show’n tell med litt attåt på et av rommene. Det skal sies at jeg i år var den yngste, men hva har alder å si når man er i selskap med denne gjengen? En festligere gjeng skal man lete lenge etter. Men etter en lang dag med reise og opplevelse, kastet min rom venninne og jeg inn håndkleet “ganske tidlig”.

Jeg bodde i Tromsø for rundt 30 år siden. Og jeg hadde lyst å stikke innom adventkirken som jeg gikk i da jeg bodde her. Derfor tok jeg en spasertur opp til Parkgata for å se om det var noen gamle kjente. Der i kirken hang det et flott lappeteppe som alterteppe. Det var det ingen andre av årsmøte deltakerne som fikk se. Prøvde å ta noen bilder av det, men jeg ser at jeg og fotoapparatet ikke helt var på bølgelengde.

Etter dette var det tid til å studere utstillingene. Mange lekre tepper. Ikke minst var det mange flotte konkurranse tepper. Lekre var de. Litt dårlig lys på utstillingen, der det var lys falt det litt uheldig på teppene slik at quiltingen ble fremhevet på en feil måte og selve lappemønsteret forsvant. Men med blits på kamera kom teppene godt frem på bildene. Som vanlig var det liten plass i mellom radene med tepper slik at det var litt vanskelig å få avstand for å ta bilder. Men det får vi se på som et luksusproblem. Utstillingen var ikke så stor. Men der skal jeg nok ikke snakke for høyt, jeg klarte jo ikke å melde på noen tepper selv.

Kveldens begivenhet var festmiddagen. Det er alltid hyggelig å være med på denne. Det var trangt i år, 339 sulte damer skulle fores i en litt for liten sal. Men mat fikk vi, selv om vårt bord var ferdigspist før nabobordet fikk sin hovedrett. I år ble det ingen gevinst på meg, men jeg har vel fått min del for endel  år fremmover. Show’n tell var skuffende, men det har virket som om det har blitt mindre og mindre av det for hvert år. Her hadde jo heller ikke jeg noe å stille med så jeg skal vel ikke snakke for høyt. 




Etter middagen ble vi busset til Ishavskatedralen. Her fikk vi en flott konsert. Kunne sittet og hørt dobbelt så lenge for det var en fantastisk akkustikk og flinke utøvere.

Lørdag kveld var det også fullmåne, månen har aldri vært så nær jorda på lange tider som nå. Det var klarvær i Tromsø så vi fikk se en aldeles flott måne, selv om det blåste noe aldeles kraftig da vi kom ut av kirka.
Det var tungt å stå opp tidlig neste morgen for å rekke frokost før foredraget. Etter foredrag ble det tid til å kikke rundt i butikkene. Noe stoff ble innkjøpt og endel ny tråd. Tråd standen til janomeforhandleren var aldeles fristende. Så her måtte jeg kjøpe en av hver kvalitet for å teste på Gammillen min. Det blir spennende å prøve ut på alle mine ufoer.

Kurbadet i Tromsø, bak her bodde jeg en gang.
Da årsmøtet var vel over ble jeg hentet av min fetter. Skulle få overnatte hos han til tirsdag morgen. Brukte mandagen til å rusle på gamle stier og mimrere over tiden jeg bodde i Tromsø. Og ikke minst sanking av geocacher. Et nydelig vær med sol og plussgrader var det. Traff en gammel skolevenninne også. Det ble en hyggelig dag. På slutten av dagen var jeg innvitert på middag hos min fetter og hans familie. Der fikk jeg servert torsketunge som jeg ikke hadde smakt siden jeg var barn. Og ferskfisk, lever og rogn. Et herremåltid.

Dette var et herlig avbrekk i hverdagen. Til neste år står Bergen for tur. Det gleder vi oss til.