tirsdag 22. desember 2009

God Jul

LappeLiseS Quiltestue ønsker dere alle en riktig God Jul og et Godt Nytt År.


Siden lappesøm har en tedens til å bli lagt til side i jula er åpningstidene hos LappeLiseS som følger de neste ukene:

Åpent på lillejulaften fra 10.00-13.00 eller etter nærmere avtale.

LappeLiseS holder stengt julaften og i romjula.
Velkommen innom igjen fra onsdag 6.januar.


tirsdag 1. desember 2009

Mønstre og matrialpakke

I går kom det inn noen nydelige mønster. En snøkjærring som quilter. Dette er stitchery mønster. Her er det mange fine motiver, finn ut hvilken snøkjærring du er. For å få en fullstendig oversikt over mønstrene gå til butikksiden, klikk på "nytt" til høyre i bilde. Da kommer det aller nyeste frem. Kanskje du vil overaske en venninne til jul med disse herlige mønstrene.


 

Mønsteret til teppet som det er bildet av under 23. september (det siste bilde) er også kommet i hus. Det heter "Snap shot" et morsomt mønster å sy.


Har du lyst på en ny adventsløper eller jule løper? Jeg har laget noen matrialpakker til stjerneløperen. De er i lilla for advent og rødt eller rødt og grønt til jul. Matrialpakken koster kr 250,- og du finner alt unntatt tråd for å gjøre den ferdig. Disse finner du også under "nytt" på butikksiden


Akkurat nå går broderimaskinen for fult, har regnet ut at den har gått tilsammen 20 timer i går og i dag. Nå er den i gang på siste motiv, så kan kunden få hentet dette i morgen. Da er det tilbake til quiltemaskinen. Nå er det fulltegnet på lista før jul. Men nye muligheter kommer etter nyttår.

En god adventstid ønsker jeg til dere.

mandag 23. november 2009

Snart Jul og bilder fra Lillestrøm

Nå nærmer jula seg med stormskritt. Har du noe du trenger å quilte før jul, må du bestille plass nå. Det er enda noe kapasitet igjen.

I begynnelsen av November var jeg på kunst og håndverksmessen på Lillestrøm. Her møtte jeg mange nye mennesker og fikk vist litt av hva jeg gjør. Her er noen bilder fra standen min. Vi gjorde litt om etter første dag, men av en eller annen grunn ble ikke bildene jeg tok siste dagen så bra.


Marny rydder det siste på plass.
 
Tepper, tepper, tepper.

 
Stoffene og ferdige ting.
 
Standen klar til å ta imot flere gjester.
 
Det var noen slitsomme men lærerike dager. Det var hyggelig å hilse på alle dere som var innom.
Du er hjertelig velkommen innom min butikk i Porsgrunn, eller innom butikksidene. www.lappelises.no

torsdag 29. oktober 2009

Kunst og Håndverksmessen

Det er travle tider hos LappeLiseS. Jeg har meldt meg på som utstiller på Kunst og Håndverksmessen 2009. Den går av stabelen 6.- 8. November. Du finner meg på stand D04-12. Håper du stikker innom.

De siste ukene har det kommet inn endel nye varer. Disse har jeg desverre ikke hat tid til å legge inn i nettbutikken enda. Men når messene er over og ting har roet seg litt vil de komme på plass.onsdag 23. september 2009

Nytt i butikken

Varene som ble bestilt i august er begynt å komme inn. Nettbutikken er ikke fullt oppdatert enda. Her er noen smakebiter av hva som er kommet så langt. Venter enda på alle stoffene som skal komme.

Noen knapper er kommet.

Jelly Roll fra Moda.

Ellers er det kommet inn habalon vatt, tear away, solvy "plast", quilteknappenåler, sikkerhetsnåler med bøy til å "tråkle" sammen lagene med når du skal quilte. Det er noe av hva som har kommet. Jeg har forøvrig fått meg en ny medarbeider:

Hun er veldig stille og rolig, men hjelper meg å vise frem modeller og stoffer. :-)

4 Stk Acute er kommet til verden her hos meg. De er noen morsomme vesen fra Melly & Me. Her kan dere hilse på to av dem. Det er bare et mønster igjen av denne modellen.

I dag har det vært den store trådslite dagen. Tråden har røket i ett. Tilslutt måtte jeg fukte tråden og legge den i fryseren. Fikk bare quiltet en sommerfugel på teppet før jeg måtte gi opp.
Kunne jo ikke stoppe opp mellom hver 10. cm. Så på tråden at det var den som var blitt for tørr. Vi får se i morgen om ikke det hjelper. Det er et av mine egne tepper jeg har i maskinen akkurat nå. Mønsteret er hentet fra http://www.quiltville.com/delmts.shtml. Et morsomt mønster å sy. Endel skjæring, men resultatet blir flott.
Siden tråden slet måtte jeg gjøre noe annet mens jeg ventet på at tråden skulle bli bra, da fortsatte jeg på en modell med stoffer fra serien City Girl. Morsomt mønster, men mye arbeid. I morgen får jeg sydd sammen de siste radene slik at det kan legges til sides mens jeg quilter sommerfugler.
Ha noen flotte sy dager fremover.

fredag 28. august 2009

Høst tilbud


Nå begynner jeg å merke høsten. Når den kommer ønsker jeg meg en lengre sommer, noen flere varme dager. I år er det på samme måte, enda jeg har vært heldig med min plassering i sommer og fikk noen flotte sommeruker. Men sommeren går så alt for fort. Nå er "veslejenta" tilbake på skolen, eldste mann har fortsatt lerlingepraksis. Mann er på jobb og straks begynner jobbreisene. Skulle gjerne vært med han på hans neste tur, men nå må jeg komme ordentlig i gang med quiltingen. Det begynner å komme flere tepper inn, så nå er det ikke lenge igjen før køen blir lang. Tenker du på å sende et teppe hit for quilting og det må være ferdig til en bestemt dato, kan det lønne seg å bestille plass.

Denne uka har jeg ryddet i hyllene. Derfor er det blitt flere stoffer i 50 kr kurven. Flere stoffruller har fått merkelappen -25%. og enkelte mønster har fått samme merkelapp. Tilbudene gjelder i 3 uker. Du finner mer om dette på www.lappelises.no. Håper kanskje dere kan hjelpe med å få bedre plass.

Bukken som det er bilde av øverst, stod rett utenfor stuevinduet her om dagen. Han var på jakt etter noe smågodt. Ikke var han redd heller da vi nærmet oss vinduet innenfra. Noe flott hage har vi ikke utenfor her, derfor bekymrer det meg ikke at han kommer på besøk.

Kankje vi sees snart?


mandag 17. august 2009

Høsten er i gang

Det er alltid hardt å starte opp etter en fin sommer. I år intet unntak. Etter en nydelig sommerferie nordpå er jeg kommet sørover igjen. Tenkte å fortsette med turgåing siden jeg står rolig ved quiltemaskinen når jeg jobber. Trenger å holde meg i form. Det å ha inspirasjon til å komme seg ut er ikke alltid lett.Noen venner av oss introduserte oss for geocaching. En moderne form for turorientering, man bruker GPS og finner oppgitte koordinater. Kjempemorsomt. Vi har holdt på nå i en uke og vi bare klør i beina etter å komme oss ut. Anbefales på det sterkeste.
En av turene våre gikk til Langesund. Der kunne vi se "Full City" ligge på skjæret. Da vi kom forbi Steinvika så vi olje lensene ligge der. triste saker. Håper det ikke blir mer søl nå.
Ellers driver jeg å gjør meg klar for svineinfluensaen. Syr etuier til papirlommetørkler i grisestoff... Morsom pressang å gi bort. Ideen ble gitt av en venninne som hadde sett denet annet sted.
Ønsker sere alle en fin syhøst. Fra neste uke er det vanlige åpningstider hos LappLiseS Quiltestue. Denne uka er det unntakstilstander, med barn som skal på internatskole og messe på Lillestrøm. Se nettsiden www.lappelises.no for nærmere info om åpningstider denne uka.

torsdag 30. juli 2009

Sommersol i Vesterålen

Fortsatt ferie. Forstatt i Bø i Vesterålen. Her er det fint å være om sommeren. I år har jeg truffet riktig tidspunkt også. Det er strålende sol hver dag og varmt. Har gått flere turer opp på Fjærvollfjellet.
Det er en passe trimøkt. Det går raskere for hver gang vi går turen, min mor og jeg. I dag var det 5 turen siden jeg kom opp hit. Kjenner at formen begynner å komme tilbake. Den har vært veldig fraværende det siste året. Har ofte lurt på hvor den har gjemt seg.

Det er mye man finner på slike turer om man ikke springer for fort opp lia. I dag møtte vi opp til flere frosker, men ingen ville vedkjenne seg at de var forheksede prinser.
De ville ikke bli fanget å kysset. Men jeg fanget da en med kamera.

Viser her noen bilder fra toppen. Den er ikke så veldig høy, men god utsikt til havet og Lofotfjellene er det fra toppen.

Mot vest, ut i storhavet.Over ser man Fjærvollsanden. En flott hvit strand. Bare litt kaldt i vannet.

Mot Straume og nordover.En flott plass. Bare så alt for skjelden jeg kommer meg hit.

God sommer fortsatt.

torsdag 23. juli 2009

Sommerjobb

Jeg har fått sommer jobb som seilmaker. Vi er på besøk hos mine foreldre her i Bø i Vesterålen. Det vil si, nå er mann og sønn reist sørover igjen, de skal på jobb til mandag. Datteren er på speiderleir ved Finsnes. Så i dag er jeg alene her og skal kose meg noen dager til, men som jeg skrev har jeg fått sommerjobb. Mine foreldre skaffet seg for noen år siden en seilbåt, en Vega og den har blitt mye brukt den uken vi har vært her oppe så lagt. Siden jeg er her hjelper jeg til å fikse på seil og noe nytt som skal sys, som spinnaker strømpe.
Å sy spinnaker strømpe tar lengre tid enn man regner med. 9 m lange sømmer er langt, når dette skal gjentas 5 ganger blir det ganske mange meter til slutt. Jeg har sydd en lang pølse med en løpegang i, dette ble montert på noen "dingser" og tau slik at spinnakeren kan gli ut og inn av strømpen på en enkel måte når den skal brukes. Så slipper man at vinden leker med spinnakeren og gjør det vanskelig å få den opp og ned. Her er et bilde av det første forsøket med strømpen montert. Det må noen få forandringer til for at den skal virke optimalt.
Siden min symaskin er reist med de som kjører sydover, (vil ikke ta den med på flyet) har jeg tatt service på min mors gamle singer fra 1965. Den har bare rettsøm og zig-zag. Det gikk greit å reparere seil med denne masinen, skulle bare hatt en tykkere nål så ville det gått bedre. Den går jo som en klokke, det eneste den mangler er andre sømmer, bortsjemt som jeg er med mine Janome maskiner.
Til slutt et bilde guttene mine tok da de var på overnattingstur med båten i Trollfjorden. Det er vakkert her nord.

søndag 19. juli 2009

Sommerferie

Da var vi kommet oss til Vesterålen. Været var ikke hva vi hadde håpet på, men det gjør ingenting, gutta er ute å seiler og vi jenter driver med sosoialisering.

Vi brukte to dager på å kjøre de ca 1600 km. På veien leverte vi det siste quiltearbeidet som ble gjort før ferien. Flere bilder finnes i albumet, link til venstre.
På vei nordover stoppet vi på Stoff og Stil for å kjøpe stoff til en spinnaker strømpe jeg skal sy til min far. Så ja jeg har med symaskin på ferie..... Nå har jeg endelig forstått hvordan den skal sys, så i kveld får det stå til. Vi får se om ikke det kan bli noen bilder av resultatet om noen dager.

mandag 6. juli 2009

Veldedig formål og sommerferie

For en tid tilbake fikk jeg i fanget mange sekker med strikkede lapper. Spørsmålet var om jeg kunne være behjelpelig med å sy disse sammen til tepper. Lappene var donert til "Hjelpesendinger", de ferdige teppene skal sendes til et barnehjem. Jeg lovet at jeg skulle klare det med hjelp av andre frivillige.
Det har tatt litt tid for meg å få sortert lappene og lagt dem i bunker på 42 lapper, klar til å sy sammens til tepper. Det var totalt 2304 lapper, det var også noen mindre lapper. Totalt ble det nok til 55 tepper. På søndag fikk jeg hjelp av min svigerinne til å sortere lappene.
Vi la ut et forslag til hvordan lappene kunne sys sammen. Nå har jeg 50 plastposer klar til utlevering til dem som måtte ønske å sy eller hekle sammen disse lappene. Har du lyst ta kontakt.

Til torsdag tar jeg ferie. Så nå er det siste teppet jeg rekker før ferien i maskinen. Det er et nydelig engle teppe. Det blir custom quiltet. Forskjellige stippelmønster rundt englene og fjærmønster i bordene rundt. Hva som kommer i den ytterste borden har jeg ikke bestemt meg for enda, men det kommer nok når jeg har quiltet midten.

Sommeren forsvant brått i år, og det når vi endelig skulle ha ferie. Slik pleier det alltid å være, men vi får nyte fridagene alikevel. Håper du og nyter sommer og ferie.

lørdag 4. juli 2009

Sommer gleder

De sier at varmen slik vi har hatt den den siste uka er på hell. Selv om det til tider er trykkende varmt vil jeg gjerne hatt varmen en stund til. Jeg har jo mulighet til å trekke ned i quiltestua som er ganske behagelig i varmen. Den ligger jo i kjelleren så det tar litt tid før den blir varm, i tillegg har jeg kjøling der.

I dag var vi på stranda, jeg er ikke noe strandmenneske, men jeg har en mann som må ha seg et bad eller to (helst mange) i løpet av sommeren. Så vi tok en tur på stranda, det tror jeg er første gang uten barn på mange år. Her i Porsgrunn er det flere badeplasser å velge mellom, vi valgte Brønnstadbukta, en smal sandstipe, med stor plen på oversiden med mange trær som kan skape deilig skygge. Vi var heldigvis tidlig ute (kl 11) så det var lett å få parkert, fire timer etter da vi skulle dra, var det utrolig mange biler, det var parkert langs med veien et langt stykke i begge retninger. Helt utrolig, alikevel var ikke plassen ved stranda overfylt.

Da vi kom hjem var det begynt å skye litt over og vi hørte torden i det fjerne. Men det kom heldigvis ikke vår vei. Det dryppet noen få dråper rundt sekstiden, og temperaturen fallt et øyeblikk. Mens jeg ventet at uværet skulle nå oss var jeg ute og plukket markjordbær.

Vi har en uskjenert plett nesten mitt i porsgrunn sentrum, en naturtomt som grenser til et friområde. Det blir nok ikke gjort noen drastiske forandringer på tomten enda. Om våren står hele tomten full av hvitveis, nå var det fullt av markjordbær. Tok med meg ut en liten skål, tenkte det ville holde, før jeg var ferdig hadde jeg fylt nesten tre slike. Søte deilige bær, i år syns jeg det var mange store bær også. De ble fortært sammens med sukker og fløte.

Vi har en gammel jasminbusk nær inngangen på huset. Den har lange greiner og nesten ingen blader, men i år står den full av blomster. Store hvite dusker på lange tynne greiner. Den trenger nok noe pleie for å bli tettere og fin, men akkurat nå nyter jeg de flotte blomstene. Om noen dager når regnet har vært her er nok blomstene borte.

Nå nyter jeg sommeren i fulle drag. Håper du og gjør det.