lørdag 2. mai 2009

Vår

Så er det blitt vår her, når jeg kikker ut står blomster i full blomst og bjørka står der med sine rakler og ler av meg..... Jeg har fått pollenallergi de siste årene og bjørka er den verste. Derfor holder jeg meg mest mulig innendørs nå om dagen. Det er greit nok for quilter står i kø.
I går 1.mai havnet et "rart" oppdrag hos meg. Det begynner å bli endel her i byen som vet at jeg syr og gjør mye rart på den fronten. Spessielt når jeg nå de siste 8-9 årene har hatt ansvaret for uniformene til Porsgrunn Pike- og Guttekorps. Har gjort litt av hvert der. En av mødrene i det korpset spiller selv i Vestsidens Musikk-korps. Hun ringte meg etter morgenparaden 1.mai. Ganske oppgitt og fortvilet. Om jeg ville ta på meg et oppdrag før 17.mai. Fanen til korpset hadde fått flere rifter i seg, om jeg trodde jeg kunne klare å gjøre noe med det før den 17.
Tja sa jeg du får komme med den så skal jeg se på det. Så etter 1.mai toget var vel i havn kom hun med fanen. Det som hun kalte rifter, kaller jeg store flenger.... Tror nok de må belage seg på ny fane til neste år. Det er ikke så mye å gjøre med det når det er store flenger midt på fanen, og silken i fanen bærer tydelig preg av å være utslitt. Å sette en nål og tråd i dette vil nok gjøre ting mye værre. Men jeg skal nok klare å redde stumpene slik at den ikke henger og slenger til den 17.
Den siste uken har det stått kjolesying på plakaten her. En jeg har sydd kjoler for før hadde bestilt noen nye kjoler før mai satte inn. Det er kjekt med litt variasjon, men glidelåser blir jeg aldri venn med. De sloss jeg mye med før jeg er fornøyd. Nå er kjolene ferdig, og levert. Den nye maskinen klarte brasene godt.Teppet jeg har sydd til vårlotteriet for Porsgrunn Pike- og Guttekorps er ferdig og levert. Det ble ikke så aller verst med tanke på at det er sydd av rester etter tre andre tepper. Egentlig er jeg ganske fornøyd med det.Så nå er det bare quilting som står på programmet. Har endel quilter jeg gjerne skulle hatt ferdig iløpet av neste uke. Da burde resten av køen være borte.

Ha noen flotte vårdager.